• 500 gram spaghetti 2 paket bacon 3 dl grädde 100 gram riven parmesan eller liknande ost + lite extra till servering Grovmalen svarpeppar 4 äggulor

Idag hade dottern med sig en kompis hem från dagis. Barn i 4-årsåldern kan ju vara lite knepiga med maten så jag ville laga något som barn gillar och äter och som inte är köttbullar, makaroner eller korv, det är inte riktigt min grej helt enkelt.

Eftersom pasta Carbonara är mild i smaken går den hem hos barn, servera äggulan på sidan om så får man välja om man vill ha eller inte. En del tillsätter äggulan under tillredningen av såsen men jag tycker faktiskt att det blir godare att blanda i den direkt på tallriken. Servera med mycket nymalen svartpeppar och riven parmesan!

Pasta Carbonara är en älskad klassiker, som verkligen passar alla, stora som små!

Pasta Carbonara, 4 portioner

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

Skär baconet i små bitar (eller klipp det med en sax). Stek sedan på det tillsammans med lite olivolja i en stekpanna.

Tillsätt grädden samt lite svartpeppar. Låt koka ihop på svag värme.

Sänk värmen och rör försiktigt ner osten. Låt osten smälta men den får inte börja koka.

Häll av vattnet från spaghettin, häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll i såsen och blanda väl tillsammans.

Servera med mycket nymalen svartpeppar och äggulor!