• 500 gram pasta (Tagliatelle) 200 gram rökt lax 300 gram avrunna gröna oliver fyllda med Pimiento (gärna på plåtburk) 3 dl vispgrädde 1,5 dl vitt vin eller matlagningsvin Juicen från en halv pressad citron eller ca 2 msk citronjuice Vitpeppar Salt

Ibland är man sugen på något riktigt gott men det är inte alltid man har tid och ork att stå en timme eller två  framför spisen.

Vad passar då inte bättre än denna pasta med lax och oliver? Jätteenkelt och jättegott! Och det bästa av allt? Den tar knappt tio minuter att göra efter det att pastavattnet kokat upp .

Tips!
Satsa gärna på lite dyrare oliver av bättre kvalité. Jag köper alltid oliver på plåtburk då jag tycker att dessa är betydligt smakrikare än de på glasburk. Hellre några få riktigt goda!

Snabbmat för fyra personer

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hacka oliverna samt strimla den rökta laxen.
Häll i grädden i en traktörpanna eller i en stekpanna.
Häll i det vita vinet samt juicen från citronen.  Låt koka upp.

Tillsätt oliver samt salt och peppar efter smak. Låt småkoka/puttra i ett par minuter.
Tillsätt laxen och låt småkoka i ytterligare ett par minuter.

Klart!