• 500 gr nötfärs 500 gr Tagliatelle 1 röd paprika 1 grön paprika 1 gul lök 1 dl creme fraiche 2 dl grädde 2 dl chilisås (Jag använde Heinz) 1,5 vitlöksklyfta 2 tsk torkad basilika 2 krm salladskrydda Salt och peppar

Mitt ena barn är inte så förtjust i grönsaker så därför brukar jag se till att ha massa grönsaker i maten istället, för då slinker det alltid ner. Denna pastarätt är väldigt krämig och ungarna älskar den.

Pasta med paprika- och köttfärssås (4 pers)

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Hacka den gula löken och fräs den i smör tills den blir mjuk. Tillsätt köttfärsen samt salt och peppar. Låt steka ett tag, under tiden hackar du paprikorna.

Tillsätt basilikan samt salladskryddan och pressa i vitlöken i stekpannan. Ner med chilisåsen och därefter grädden, rör om ordentligt och låt småkoka i ca fem minuter. Tillsätt creme fraichen samt paprikabitarna. Låt småputtra i ca fem minuter till.

Servera med tagliatelle och en grönsallad.