• 500 gram bandpasta, gärna pappardelle 1 liten zucchini 1 liten aubergine 2 st paprikor, gärna röd och orange 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chilipeppar 5 msk vit balsamvinäger 1,5 - 2 msk flytande honung 6 st soltorkade tomater 200 gram fetaost Färsk basilika, en handfull Olivolja Salt och peppar

Att göra god och nyttig mat behöver inte betyda att man måste stå timmar i köket. Det går faktiskt att göra helt underbart god mat som går snabbt! Denna pasta med primörer och fetaost är ett sådant exempel. Du hinner få klart allt medan pastavattnet kokas upp och tiden det tar för pastan att koka.

Denna pasta med primörer är inte enbart väldigt god, den är också väldigt vacker för ögat, och sådan gör ju faktiskt maten ännu godare. Eller hur?

Pasta med primörer och fetaost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skär zucchini och aubergine i tunna stavar. Lägg de sedan på en tallrik och strö över lite salt så att de får vattnas ur.

Under tiden kärnar du ur chilipepparn och finhackar den samt vitlölksklyftorna, fräs på i lite olivolja i en varm stekpanna. Skär sedan paprikorna i strimlor och lägg ner de i stekpannan. Häll på två matskedar vit balsamvinäger, 1 matsked honung samt en skvätt olivolja. Låt fräsa på ett par minuter.

Hacka de soltorkade tomterna och basilikan och tillsätt de i stekpannan.

Nu är det dags att tillsätta zucchinin och auberginen. Häll även på resten av den vita balsamvinägern, honungen och en till skvätt olivolja. Peppra lite. Stek på i några minuter.

Servera på en bädd av pasta och strö sedan över fetaost.

Tips!

Jag använde mig utav pappardelle, självklart går det bra med annan bandpasta, exempelvis tagliatelle.