• 400 gram räkor 1 burk svart kaviar/stenbitsrom 2 st avokado 2 st vitlöksklyftor 4 dl grädde 1,5 dl vitt vin 1/2-1 tsk chilipulver Salt och peppar 500 gram tagliatelle Riven parmesan eller liknande ost

Efter en dag ute på äventyr behöver man en ordentlig middag för att fylla på energiförrådet igen. Och då tycker jag att pasta är den absolut bästa rätten. Man blir ordentligt mätt samtidigt som det är förbaskat gott! Kvällens middag bestod av pasta med räkor och avokado. Jag tillsatte en klick svart kaviar och det blev verkligen gott, både stora som små gillade det! Fast barnen bytte ut den svarta kaviarn mot vanlig Kalles kaviar.

Vad gjorde vi idag då? Jo, vi var  varit iväg och tittade på brandstationen i Solna, de hade öppethus och eftersom brandbilar är det bästa som finns enligt vår son Ian så var vi ju bara tvungna att gå dit! Det var verkligen en jättebra dag, brandmännen hade uppvisning och visade när de släckte en eld och räddade en man som inte kunde ta sig ut från ett brinnande hus. Brinnande hus är nog att ta i, vi såg enbart lite rök men barnen tyckte att det var väldigt spännande. Vi fick även åka brandstege högt upp i luften, mycket spännande (och lite läskigt?).

Pasta med räkor och avokado

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Finhacka vitlöken och bryn den i  lite smör i en stekpanna eller traktörpanna. Tillsätt sedan det vita vinet samt grädden. Låt puttra upp, därefter tillsätter du chilipulvret samt saltar och pepprar lite.

Låt koka upp i fem minuter. Under tiden skär du avokadon i fina små bitar. Rör sedan ner den i grädden, därefter tillsätter du räkorna. Tänk på att räkorna bara ska värmas upp, annars blir de sega.

Häll av vattnet från pastan och blanda sedan ner pasta tillsammans med såsen.

Servera med en klick svart kaviar samt riven parmesanost.