• 600 pumpakött 500 gram pasta, gärna linguine 150 gram getost eller fetaost 1 st vitlöksklyfta 1 msk vit balsamvinäger 1 tsk mejram Olivolja Salt och peppar

Imorgon är det Halloween. Det är egentligen första året vi kommer att “fira” denna högtid. De har nämligen pratat om det lite på dagis och barnen har fått gjort fina pumpor i papper som de fick ta med sig hem. Min dotter frågade om vi inte kunde köpa en pumpa och sätta ljus i så det gjorde vi såklart!

När vi kom hem från dagis idag så fick hon rita på pumpan och jag fick skära ut mönstret, och jag måste faktiskt säga att det blev en riktigt fin pumpa!

Det blev ju en hel del spill över när vi gjorde denna fina pumpalykta och ja, man ska ju faktiskt inte kasta mat så jag var duktigt och tog tillvara på det mesta. Det blev dels denna goda pasta med pumpa och getost samt rostade pumpakärnor.

Det finns även en mängd andra saker man kan göra utav det som blir över när man karvar ut en halloweenpumpa, nämligen soppa, paj, rosta de i ugn med mera.

Skulle ni inte ha en 6 kilos pumpa hemma, ja den vägde faktiskt så mycket, så går det självklart lika bra att använda en annan pumpasort till detta recept, exempelvis butternut. Det räcker med 600 gram pumpakött till denna pastarätt.

Pasta med pumpa och getost

Skär köttet från pumpan i små bitar. Lägg de sedan i en kastrull och täck med vatten, ha på en skvätt olivolja och lite salt, låt koka till pumpabitarna blir mjuka, ca 20 minuter.

Häll sedan av vattnet från pumpan och lägg tillbaka de i kastrullen. Mixa pumpan till en slät puré. Ställ sedan tillbaka kastrullen på spisen. Pressa ner vitlöksklyftan och tillsätt sedan den vita balsamvinägern samt mejram och en till skvätt olivolja. Låt puttra ihop i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.

Blanda sedan samman med den nykokta pastan och toppa med smulad getost eller fetaost.