• 500 gram räckor (skalad vikt) 1 dl vitt vin 150 gram körsbärstomater 100 gram ruccola 1 st citron 2 msk vit balsamvinäger 1 st röd chilipeppar 3 st vitlöksklyftor 500 gram spaghetti eller annan smal bandpasta, använd gärna färsk pasta Olivolja Salt och peppar

Tiden bara springer iväg och snart åker vi till USA! Tycker inte alls att det var länge sen vi bokade denna resa. Det blir verkligen en drömresa, vi startar i Florida för att sedan ta oss vidare till bland annat Chicago. Därefter åker vi till Los Angeles för att sedan ta oss upp mot San Francisco. Vi ska vara borta  i nio veckor så mycket kommer att hinnas med! Det kommer att bli AWESOME! Räkna med att det kommer att bli en hel del uppdateringar här! Med många spännande recept såklart!

Idag blev det en härlig pasta med räkor och ruccola till middag. Den smaksattes med bland annat vitt vin, chili, citron och vitlök. Mums!

Recept på pasta med räkor och Ruccola

Innan du sätter igång rekommenderar jag att du skalar räkorna,, om du inte väljer färdigskalade vill säga. Tänk på att handskalade räkor blir mcyket godare.

Börja med att hacka vitlöken och chilipepparn. Behåll kärnorna om du vill ha lite mer sting i pastan.

Fräs sedan vitlöken och chilipepparn i en ganska rejäl skvätt med olivolja i en stekpanna.

Tillsätt sedan det vita vinet samt saften och skalet från citronen. Låt allt koka samman i ett par minuter.

Lägg i de hela körsbärstomaterna och låt de sedan puttra på svag värme tills de blir lite mjuka, då är det dags att tillsätta de skalade räkorna. Räkorna ska i princip bara bli uppvärmda, sen så är det klart.

Blanda såsen tillsammans med pastan  och färsk ruccola.

Servera med riven permesan.