• 400 gram laxfilé 400 gram torsk 250 gram räkor 1 röd paprika 1 gul paprika 1 st röd chilipeppar, spansk peppar 2 st morötter 3 st schalottenlökar 3 st vitlöksklyftor 2 msk hummerfond 2 dl vitt vin 8 dl vatten 2 dl grädde 2 pkt saffran 1dl hackad persilja

Oj, idag har det verkligen varit ett fartfylld dag för mig och vår dotter Therese. Det började med gympa, därefter var vi och handlade, sen åkte vi hem och åt lunch. Efter det vidare på kalas. När vi kom hem varvade vi ner med att spela lite spel innan jag började laga dagens middag.

Idag bjöd jag familjen på fisksoppa med saffran. Fisksoppa är nog min absoluta favoritsoppa, det är verkligen fantastiskt gott och man kan nästan äta hur mycket som helst!

Fisksoppa

Hacka schalottenlöken, vitlöken samt chilipepparn. Tänk på att ta ut kärnorna från chilifrukten. Bryn löken samt chilipepparn i lite smör i en stor kastrull.

Hacka paprikan i stora bitar och skala samt strimla morötterna. Tillsätt grönsakerna i kastrullen och låt de stekas på i ett par minuter.

Blanda sedan i  saffran, vitt vin, hummerfonden samt vatten. Låt koka ihop i 15 minuter.

Rör i grädden, salta och peppra lite, och låt puttra ihop i 5 minuter.

Tillsätt fisken samt den hackade persiljan.

Garnera med färska räkor och servera med ett gott bröd och aioli.

Extra barnvänligt

För att göra detta lite mer “ok” för våra barn så brukar jag koka upp lite pasta (penne, vanligtvis) till dem som jag serverar till fisksoppan. Allt med pasta brukar gå ner för dem, så experimentera gärna.

Vad dricker man till det här då?

Till denna fisksoppa serverade jag Moselland Organic, ett vitt vin från Tyskland som jag tycker passar riktigt bra till. En frisk och härlig smak som passar utmärkt till fisk.