• 500 gram fryst hackad grönkål 1 L vatten 1 dl creme fraiche 2 msk grönsaksfond 1/2 dl hackad persilja 1 st röd chilipeppar 2 st vitlöksklyftor Salt och peppar

Nu börjar första advent närma sig med storsteg. Det är bara drygt två veckor kvar, sedan är vi inne i december. Årets sista månad… Har ni börjat förbereda inför julen?

Jag har börjat handla en del julklappar men det är det enda, väntar med resten till första advent. Då får tomtarna komma fram. Jag har en här hemma som längtar jättemycket kan jag berätta!

Något som hör julen och julmaten till är ju grönkål, oftast brukar man ha det som dekoration till skinkan, eller stuva det, eller ha det i paj. Ja, det finns väldigt många och goda användningsområden. Jag kände att jag ville tjuvstarta julen lite och vad passar då inte bättre än en grönkålssoppa?

Denna grönkålsoppa blir fantastisk god och värmer verkligen i vinterkylan! Ett perfekt alternativ istället för spenatsoppa.

Grönkålssoppa

Dela och kärna ur chilipepparn, finhacka sedan chilipepparn och vitlöksklyftorna och fräs de i lite smör i en stor kastrull.

Tillsätt vattnet och grönsaksfonden och låt koka upp. När vattnet börjat koka upp så tillsätter du den frysta grönkålen.

Låt soppan koka upp i ett par minuter.

Sedan tillsätter du den hackade persiljan och creme fraichen, låt puttra ihop i ett par minuter till.

Servera grönkålssoppan med ett riktigt gott bröd!