• 12 dl vatten 3 dl röda linser 2 st morötter 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 dl apelsinjuice 2 msk grönsaksfond

För många herrans år sedan blev jag bjuden på en linssoppa i ett provsmakningskök i en matvaruaffär. Det var en väldigt god soppa med linser, jag tänkte redan då att jag skulle försöka göra någon liknande. Tyvärr glömde jag bort denna fantastiska linssoppa. Enda tills idag!

Jag bakade bröd igår och både jag och barnen ville ha soppa till lunch idag. Och då kom jag och tänka på denna linssoppa, att jag måste försöka göra något  liknande och det var precis vad jag gjorde. Här har ni receptet.

Linssoppa med apelsin

Hacka den gula löken, vitlöksklyftorna, samt morötterna. Fräs de sedan i lite smör i en kastrull.

Häll i vattnet samt tillsätt grönsaksfonden, rör om. Tillsätt sedan de röda linser och låt koka på svag värme i 7-8 minuter.

Häll sedan ner apelsinjuicen och låt småkoka i fem minuter. Mixa sedan soppan slät.

Servera tillsammans med ett riktigt gott bröd, vi åt ett underbart fyrkornsbröd som vi bakade igår.

Tips!

Mina barn tycker att det är väldigt gott med pasta i soppa så jag rörde ner  2 dl kokt risoni precis innan servering, mycket uppskattat!  Risoni är en pastasort som påminner om ris utseendemässigt, passar perfekt till soppor.

Jag minns även att soppan jag fick smaka serverades med bacon, så om man vill så kan man knapersteka lite bacon och strö över. Eller varför inte steka på 1-2 stycken  chorizokorvar (skär de i halvmånar) och röra ner precis innan servering? Annars måste jag säga att jag tyckte att denna soppa var underbart god som vi åt den, det vill säga vegetarisk.