• 2 st broccolihuvuden 1 st stor morot 3 st shalottenlökar 1 vitlöksklyfta 2 msk grönsaksfond 8 dl vatten 1 dl grädde 3 dl mjölk 3 dl riven smakrik ost 1 dl riven parmensanost, eller annan liknande ost Lite mjöl utblandat med lite kallt vatten, om du vill reda av såsen

Idag var det bara jag och barnen hemma på middag och då passade jag på att göra ost- och broccolisoppa. Min man är nämligen inte speciellt förtjust i broccoli så då får man ju passa på när han inte är hemma! Jag har aldrig förstått hur man inte kan tycka om broccoli, det är verkligen en av mina absoluta favorit grönsaker. Vad tycker du om broccoli? Om du gillar det så tycker jag absolut att du ska testa denna ost- och broccolisoppa.

Ost- och broccolisoppa

Börja med att skära broccolin i små buketter. Skär bort det nedersta av stjälken och kasta. Skala sedan moroten och hacka den i små bitar.

Finhacka schalottenlöken samt vitlöksklyftan. Fräs sedan löken i lite smör i en kastrull.

Tillsätt sedan vatten, fond, mjölk och grädde. Låt koka upp i ett par minuter. Red av soppan med lite mjöl utblandat i lite vatten.

Nu är det dags att tillsätta moroten och broccolin, låt sedan allt koka i ca 3-4 minuter. Riv osten och rör sedan ner den under omrörning.

Servera soppan tillsammans med en god brödbit!