• 1 kg potatis 1 stor purjolök 1 vitlöksklyfta 12 dl vatten 3 msk grönsaksfond 1 dl vispgrädde 1krm chilipulver 150 gram getost Färsk persilja Salt och peppar

Då var det måndag igen och det är tillbaka till jobb, skola och dagis för de flesta! Här hemma har det dock varit sjukstuga idag, sonen avslutade helgen med att få feber och nu har även dottern blivit hängig. Så det blir en sjukdag imorgon också med mycket spel, tecknande, sagor och film.

I lördags var vi ute på Ingarö och plockade potatis och åkte häst och vagn. Bilder från det hittar ni lite längre ner. Det var jättemysigt, solen sken och det var inte ett moln på himlen det var lite moln på himlen såg jag visst när jag tittade på bilderna =)  Vi hade med oss en fikakorg och efter vi hade plockat klart potatisen satte vi oss på en åker och drack kaffe.

En underbar dag helt enkelt! Ungarna tyckte väl att det var kul att plocka potatis i sisådär tio minuter sedan ville de bara åka häst och vagn. Så det blev en hel del plockade för mig och nu har vi mängder med potatis här hemma.

Vad ska man då göra med all potatis? I lördags gjorde vi potatisgratäng och till det åt vi kycklingfilé fylld med mozzarella och salami, igår åt vi fiskgratäng och idag blev det potatis- och purjolökssoppa toppad med getost! Mycket gott, barnen älskade det och åt två portioner var!

Potatis och purjolökssoppa toppad med getost

Skala potatisen och skär den i lagom stora munsbitar, skär purjolöken i fina strimlor och hacka vitlöken.

Stek på potatisen, purjolöken och vitlöken i en klick smör i en stor kastrull.

Tillsätt vattnet samt fond. Låt koka ihop till i ca 15 minuter.

Tillsätt chilipulvret samt salta pch peppra. Häll i grädden och låt puttra ihop i ca 5 minuter.

Klipp ner rikligt med persilja och rör om. Toppa med getost innan servering.

Potatisplockning på Ingarö

Plockar potatis på Ingarö

Plockar potatis på Ingarö

Plockar potatis på Ingarö

Plockar potatis på Ingarö