• 500 gram hackad spenat, fryst 1 msk hackad gräslök, färsk eller fryst 1 vitlöksklyfta 2 dl grädde 5 dl vatten 200 gram mjukost 2 msk grönsaksfond Salt och peppar 4 st kokta ägg

Tisdag idag, egentligen är det som en fredag för mig och barnen. Deras dagis har nämligen stängt imorgon och på torsdag för planeringsdagar så då ska vi vara lediga. Och eftersom det bara var en dag kvar till helgen efter dessa dagar så tog vi ledigt på fredag också! Ska bli jättemysigt och vi kommer hitta på en massa roliga saker. Imorgon blir det bio och mys på stan!

Dock blev det ingen fredagsmysmat här hemma utan en vanlig härlig tisdagssoppa! Ian önskade nämligen spenatsoppa med ägg, så då är det ju klart att man fixar det. Vad gör man inte för sina barn?

Spenatsoppa med ost

Tina spenaten tillsammans med vattnet i en stor kastrull. Tillsätt den hackade gräslöken, eller klipp i färsk som som jag gjorde.

Tillsätt grönsaksfonden, pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar. Låt spenaten koka upp på svag värme, sänk sedan värmen och tillsätt grädden. Låt småkoka i ca fem minuter.

Rör ner mjukosten i soppan tills den smält helt och är ordentligt blandad med soppan.

Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd!