• 350 gram blandade småtomater i olika färger 150 gram fetaost 1 msk vit balsamvinäger 2 msk olivolja 20 st färska basilika blad Flingsalt

Då var det äntligen fredag igen!

Barnen är hämtade på dagis, vi har varit och handlat, gjort egen pizza och en underbar varm tomatsallad med fetaost som verkligen värmer i höstmörkret. Känns som man behöver mer sådant nu när vi går mot mörkare tider.

Vad brukar ni äta på fredagar? Har ni någon stående favorit? Vi brukar variera ordentligt men några favoriter är såklart fajitas, tacos, pajer, pizza…

Denna varma tomatsallad med fetaost passar till det mesta och lyfter vilken maträtt som helst.

Varm tomatsallad med fetaost

Ställ ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna på hälften och lägg de i en ugnsfast form.

Hacka basilikan grovt och strö över tomaterna. Häll över den vita balsamvinägern och olivolja över tomaterna och toppa med lite flingsalt.

Låt stå i mitten av ugnen i 15 minuter.

Tips! Istället för fetaost kan man välja en god getost! Mycket gott!