• 300 gram quornfärs 1 st liten aubergine 1 st gul lök 500 gram krossade tomater 2 st vitlöksklyftor 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 tsk curry Salt och peppar

Oj, vilken vinterkyla vi haft idag! När vi gick upp var det -6 grader! Det är ju faktiskt bara oktober än. Tycker faktiskt att det är lite tråkigt att man inte fick njuta mer av hösten och att det blev vinter så snabbt. Fast vem vet, hösten kanske kommer tillbaka till oss?

Idag trotsade vi det kalla vädret och åkte och tittade på fotboll, det var väldigt kallt så det var tur att vi var ordentligt klädda. Fast lite frysna var vi allt när vi kom hem!

Jag ville ha något värmande  till middag så att vi skulle tina upp, så det fick bli en variant på min marockanska gryta.

Jag valde att göra kvällens marockanska gryta vegetarisk. Använde mig utav quornfärs istället för köttfärs. Vill du hellre ha kött går det självklart bra att byta ut quornen.

Jag serverade denna vegetariska marockanska gryta tillsammans med couscous och en grönsallad, det blev jättegott!

Vegetarisk marockansk gryta

Börja med att skära auberginen i fina små tärningar, strö sedan över salt och låt stå ett tag, detta för att få bort en del utav vätskan ur auberginen.

Hacka den gula löken och fräs den sedan i lite olja i en gryta tills den blir mjuk. Tillsätt sedan auberginen och låt steka på i några minuter. Salt och peppra lite. Tänk på att du redan haft salt på auberginen så ta inte för mycket.

Pressa ner vitlöksklyftorna och häll sedan på de krossade tomaterna. Tillsätt spiskummin, paprikapulver samt curry.

Låt puttra ihop under lock på svag värme i 15 minuter.

Servera med couscous eller ris!