• 2 st halloumi 200 gram blandad plocksallad 250 gram körsbärstomater 2 st avokado 1st rödlök 200 gram rökt skinka Örtvinegrette 1 dl olivolja smaksatt med citron eller citrongräs (eller smaksätt vanlig olivolja med pressad citron) 2/3 dl vit balsamvinäger 2 msk provensalska örter 5 droppar tabasco 2 krm vitlökspulver eller en pressad vitlöksklyfta Salt och peppar

Nu när sommaren börjar närma sig börjar man bli sugen på lite lättare mat. Vad passar då inte bättre än en härlig fräch halloumisallad med örtvinegrette? Att salladen går båda snabbt och är enkel att göra gör ju inte saken sämre!

Halloumisallad med örtvinegrette

Skär halloumin i skivor och stek den sedan i lite olja. Självklart går det lika bra att grilla den. Halloumin ska få en fin gyllene färg.
Skölj salladen, strimla den röda löken, dela körsbärstomaterna på hälften och skär avokadon i skivor.
Skär sedan den rökta skinkan i långa strimlor.
Lägg salladen, tomaterna, avokadon, rödlöken och skinkan på ett fat eller portionstallrikar.

Under tiden halloumin tillagagas så blandar du ihop örtvinegretten . Blanda olivoljan och den vita balsamvinägern, tillsätt sedan vitlöken samt de provensalska örterna. Droppa sedan ner tabascon och smaka sedan av med salt och peppar.

Lägg sedan halloumin på salladen och ringla över örtvinegretten.