• 100 gram Roquefortost 2 dl vispgrädde Rivet skal från 1/2 citron Riven muskotnöt 2 msk vetemjöl + 4 msk kallt vatten till redning

Min absoluta favoritsås till nötkött är nog roquefortsås, en underbart smakrik sås.

I fredags åt vi oxfilé tillsammans med provensalsk potatis, det var fantastiskt gott! Till detta serverade jag en roquefortsås och ett smakrikt rött vin. Kan inte bli mycket bättre än så en fredagskväll. Receptet på såsen finner du nedan.

Recept på roquefortsås

Tvätta och riv skalet från en halv citron.

Smula roquefortosten i en kastrull och häll på grädden. Tillsätt det rivna citronskalet. Låt sjuda på svag värma i ca 10 minuter. Rör om ofta.

Red av såsen med vetemjöl och vatten. Jag föredrar en tjockare sås så jag brukar blanda 2 msk vetemjöl tillsammans med dubbelt så många delar kallt vatten. Blanda väl i ett glas så att det inte finns några klumpar i redningen, vispa sedan ner den i såsen och låt sjuda i ytterligare 5 minuter under omrörning. Smaka av roquefortsåsen med riven muskotnöt.

Tips!

Vill du hellre ha en tunnare sås rekommenderar jag att ta 1 msk vetemjöl istället för det som jag angivit ovan. Till 1 msk vetemjöl ska du ha 2 msk kallt vatten.